CORT_0685
ABAU/2016-2017/CD20/xuño/25
Comisión Delegada | 20 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Moita xente coñece o enorme aumento da popularidade da gastronomía
nos últimos anos, aínda que cando un comeza a pensalo é cando se
decata do nivel de desenvolvemento .
A principal causa deste cambio e, probablemente, a crecente globalización
do mundo contemporáneo. Moitos países tiveron a oportunidade de amosar ao
resto do mundo as súas capacidades, sendo algunhas delas recetas culinarias.
Un claro exemplo é o sushi, ou a comida xaponesa en xeral. O seu país de
orixe, Xapón, mantivo ata o século XX unha actitude de relativo aislamento
con respecto a outras nacións. Agora, o sushei e outros elementos da súa
gastronomía son mundialmente coñecidos e cotizados, o que ao mellor non
tería sido así de non ser pola adhesión da nacion ao mundo internacional
moderno.
Outra das grandes causas son os medios de comunicación. Nos
últimos anos os programas gastronómicos en televisión teñen alcanzado unha
enorme repercusión, ata o punto de que poucas persoas hai no en España
que non teñan escoitado nunca algo acerca do famoso programa Master Chef,
e coa chegada de Internet calqueira pode preparar unha comida tradicional
do outro extremo do mundo, o que axuda en gran medida á difusión
das recetas.
Aínda que hai xente que afirma que a gastronomía exótica é pouco
máis que unha moda pasaxeira, penso sinceiramente que é todo o contrario.
Como di a frase popular: "para gustos, cores" e na gastronomía é exactamente
iso; diversidade. As combinacions de ingredientes para preparar un determinado prato,
sen incluir o modo de preparado, son infinitas, polo que é de esperar que
a xente experimente e probe diversos pratos ata atopar a súa "receta ideal".
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt