GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0715

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/06

Comisión Delegada21
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía gañou popularidade coa entrada de este ámbito nos medios de comunicación, gañando especial fama coa súa exposición na televisión, o que comezou como un simple programa de cociña onde unha persoa limitabase a ensinar de maneira rápida e sinxela pratos básicos para o día a día, obxecto d. Cuxos televidentes eran na súa maioría homes ou mulleres que buscaban cociña aprender un prato para cociñarlle aos seus fillos sen un afán realmente de buscar entretemento entreterse, acabou convertíndose en programas de cociña focalizados para toda a familia, como un programa máis para divertir á xente onde a comida chega a pasar a un segundo plano. Este proceso vai directamente enlazado co cambio de mentalidade da sociedade e os costumes, a xente agora busca na televisión un medio para evadirse, non para O cambio p na cociña para aumentar asií a demanda e o coñecemento e interese por esta ela é o que fixo dos programas de cociña un medio máis de entretemento. Por outra parte, apartándose dos medios encóntrase a gastronomía como arte, é dicir, enfocada para crear beleza nos pratos e non darlle relevancia a cociñar, senón a crear, esta tendencia fíxose popular porque a sociedade avanza e con ela novas técnicas e utensilios que fan posible a creación de verdadeira beleza nos pratos de comida.

Esta moda penso que non ten por que ser pasaxeira, a cociña tradicional sempre vai estar presente, mais agora compartirá o seu posto coa cociña innovadora.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra