CORT_0717
ABAU/2016-2017/CD21/xuño/08
Comisión Delegada | 21 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A sociedade avanza cos anos, e xunto a ela as formas de
vivir, os gustos e as inquietudes. Ademáis, a tecnoloxía avanza
ao mesmo ritmo ca nós, o que nos permite incorporala
a esas actividades que realizamos.
Nos últimos anos, unha das actividades que máis avanzou
foi a gastronomía. Xurdiron novos cociñeiros con ambicións
por mellorar, modernizar e diferenciar as súas creacións cu
linarias das dos demáis e loitar por ser as mellores.
Unha das causas deste fenómeno foi o aborrecemento da
comida clásica, a de toda a vida feita pola nai ou avoa, esa
que tan boa fama ten pero que, ao fin e ao cabo, sempre é
a mesma. Buscáronse novos camiños polos que darlle pracer
ao padal, e o pensamento xunto coa tecnoloxía e as tenden
cias do momento acadaron esta "nova cociña".
Hoxe en día empréganse aparellos de verdadeira tecnoloxía punta
xunto con gases como o hidróxeno para acadar esa perfección e
mistura de sabores que busca cada cociñeiro nos seus pratos.
Como todo feito ligado a unha tendencia, como pode ser o
minimalismo culinario, terá fecha de caducidade, pero a boa
cociña e o bó comer nunca pasará de moda e sempre haberá
persoas inquedas por innovar e chegar con excelencia ós bos res
taurantes.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt