GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0720

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/11

Comisión Delegada21
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

As causas son a boa conxuntura económica de hai uns anos que permitiu a creación de novos sectores, a gastronomía elitista entre eles. Ademáis, os programas de televisión como "Master Chef" tamén xogan un papel importante na divulgación da alta cociña., ao igual que canles de YouTube como o de Gordon Ramsey ou BrothersGreeEats, que fomentan que no mundo de estrés e movemento continuos no que vivimos, paremos ede engulir e comecemos a comer, a disfrutar da comida. Persoalmente, penso que a alta cociña está aquí para quedarse, e que cada vez será máis e máis accesible ao gran público, e tamén penso que cada vez haberá máis rapaces que se interesen pola gastronomía, porque aínda que comer é divertido, cociñar o é moito máis. En poucas ocasións disfruto máis que cando estou na casa e me entra fame: o de experimentar na cociña non ten prezo.

Sen embargo, o qu aínda que a alta cociña vaia a máis, non creo que a cociña simple vaia a menos; o que creo é que os pratos como o cocido, o xamón asado ou os guisos van a ir sendo cada vez menos populares, porque requiren de horas de traballo para unha experiencia mediocre. Así, penso que avanzamos hacia unha época con moito contraste culinario: consumo habitual de comida rápida (non bo lixo, necesariamente), e consumo esporádico de alta cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt