GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0722

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/13

Comisión Delegada21
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña tradicionalmente asociouse a un ámbito máis familiar, pero hoxe en día é un fenómeno en auxe, eisto débese á descuberna de novos tipos de alimentos cos que se pode facer elaboracións exóticas pero tamén á descuberta de novos instrumentos que facilitan o traballo, así como ofrecen unha maior accesibilidade ao público. Un último factor e determinante para a expansión da moda e a incorporación de máis homes a este ámbito, xa que de toda a vida, tense ensinado habituado a unha conducta machista que é, que neste ámbito son mellores as mulleres, ou é propio destas cosa que é falso.

Como ben dixen antes, referinme a esta tendencia como unha moda, pero con eisto refírome no sentido da expectación, cos programas de cociña... xa que é algo diferente. Pero realmente o que estase conseguindo e a expansión dunha cultura estancada ata fai pocos poucos anos, e considero que e un ámbito que grazas a este impulso estará en progreso constantemente, xa que afondando no ámbito, xa non búscase o sabor adecuado senon unha estética atractiva, así como formas novas, texturas innovadoras..., é dicir, unha experimentación afastada do tradicional, rutinario que fomenta a imaxinación.

En definitiva considero que é un bo ámbito no que introducirse xa que vive nunha etapa de plenitude e que ao fin e ao cabo é algo diferenciador do habitual.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra