Dende hai xa uns anos, é moi frecuente ver na televisión programas gastronómicos,
ben sexan "realities", programas para aprender a cociñar ou mesmo programas de
rehabilitación de restaurantes, un fenómeno que non deixou de crecer.
As causas deste progresivo crecemento son varias, por un lado, está
o enorme interese que as novas tecnoloxías aplicadas á cociña xenera xera,
facendo que realmente sea sexa divertido ou entretido ver programas nos que un cociñeiro fai esas modernas elaboracións., Por outro lado, como por
exemplo mesturas nun cadradiño de xelatina de pato pato á lavanda. Por outro
lado, está a parte crítica gastronómica, xeralmente a modo de "reality
show", nos que uns participantes fan as súas elaboracións e logo
son xulgados xuzgados por uns xuíces cociñeiros profesionais facendo
que as críticas e as peleas os enfrontamentos entre participantes ou cos xuíces sexan
moi entretidas, polo que contan con moita audencia. audiencia.
Porén, eu considero que isto non é máis ca unha simple moda pasaxeira,
que acabará sendo repetitiva dentro duns anos e cansina cansina para ó público. É
certo que teñen moita expectación, pero isto é debido a que foi unha
innovación na televisión, aportando algo distinto máis alá das telenovelas ou telenovelas ou
os programas de sempre. Pero se de verdade queren sobrevivir, terán que
innovar ou dentro dun par de anos acabarán por desaparecer.
Este é o miño caso, eu vía fai pouco estes programas, pero debido
á súa monotonidade, cansáronme e aburríronme facendo que non volvese ver
un nunca máis.
En conclusión, considero que a principal causa do éxito da cociña e
gastronomía foi a súa integración á televisión pero tamén penso que se
non innovan e fan algo novo, terminarán como unha moda pasaxeira e
desaparecerá todo o seu éxito e popularidade.