CORT_0729
ABAU/2016-2017/CD21/xuño/20
Comisión Delegada | 21 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A cociña e a gastronomía nestes últimos anos foi
gañando moito terreo e popularidade, e pode quedar
nunha moda pasaxeira ou nun cambio cultural máis pa
saxeiro duradeiro.
Na miña opinión, a cogastronomía dun país ou un co
lectivo vai ir gañando máis e máis popularidade. Coa evo
lución da sociedade evoluciaona a cociña. Actualmente non
comemos exclusivamente por subsistir, comemos tamén por
gusto. E vai ir gañando mais terreo a cociña debido a
que a sociedade segue evolucionando a mellor. Fai
cen años, o caldo galego era o medio de subsisten
cia das clases mais desfavorecidas, votando os restos
das comidas no puchero. Agora, o caldo é unha co
mida popular galega, algo polo que nos recoñecen, coma o noso pulpo a feira. Ademáis, a boa gastrono
mía e a boa conciña goza de popularidade, polo que
moitos sitios son coñecidos pola sua gastronomía, tanto
a nivel nacional coma internacional. Como é o caso
do croissant en Francia, ou a pizza na Italia. Polo que incluso podería dicirse, que a gastronomía nacio
nal é a publicidade dun país,. eE ista publicidade libra
unha batalla co resto de países por ser mais coñecida.
Para term terminar, a popularidade da gastronomía
vai ir ere en aumento. A gastronomía evoluciona ao
ritmo da sociedade, e actualmente é unha das má
ximas representantes dun país. Por iso en Galicia a
vida dun gastrónomo non é tan difícil.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt