CORT_0057
ABAU/2016-2017/CD03/xuño/01
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 03 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 232 |
Number of lemmas | 112 |
Lexical density | 48 |
Number of sentences | 7 |
Average of words per sentence | 33.14 |
Number of words in the longest sentence | 54 |
Number of words in the shortest sentence | 19 |
Number of paragraphs | 3 |
Average of sentences per paragraph | 2.33 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Tanto a gastronomía como a cociña son dous feitos moi impor
tantes na nosa vida cotidiana e que durante os anos o seu
crecemento foi moi notable. Dado que fai moito tempo
a xente non dispoñía dos medios necesarios para ter unhas
condicións de vida boas, había unha gran situación precaria
onde a xente pasaba moita fame. A medida que foron foi pasan
do foron pasando os anos e ao prescindir dispoñer de máis medios,
a gastronomía e a cociña gañaron privilexio e a xente
foille dando máis importancia e valor. Neste momento son
dous fenómenos que enriquecen a nosa cultura proporcionándonos
alimentos nados en Galicia como os grelos ou o lacón, proce
dente do porco, un animal moi característico de Galicia.
Ademais, mediante a gastronomía e a cociña podemos
apreciar os diferentes tipos de comidas distintas das dife
rentes culturas que hai. Unha Un enriquecemento cultural
que nos serve para aprender e levar a cabo as diferentes
técnicas gastronómicas empleadas por en diferentes lugares.,
sen deixar de lado a nosa , por suposto; xa que a gastro
nomía e a cociña de cada sitio é o que a fai ser única
nese ámbito proporcionando produtos que outros luga espazos
non teñen.
Na miña opinión deberiamos seguir conservando esta plurali
dade na gastronomía e na cociña porque é algo moi carac
terístico dalgunhas zonas, en especial de Galicia; polo que
hai que seguir manténdoa e mellorala cada vez máis porque é un
dos rasgos característicos da nosa nación.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation