CORT_0057
ABAU/2016-2017/CD03/xuño/01
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 03 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 232 |
Número de lemas | 112 |
Densidad léxica | 48 |
Número de enunciados | 7 |
Media de palabras por enunciado | 33.14 |
Número de palabras del enunciado más largo | 54 |
Número de palabras del enunciado más corto | 19 |
Número de párrafos | 3 |
Media de enunciados por párrafo | 2.33 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Tanto a gastronomía como a cociña son dous feitos moi impor
tantes na nosa vida cotidiana e que durante os anos o seu
crecemento foi moi notable. Dado que fai moito tempo
a xente non dispoñía dos medios necesarios para ter unhas
condicións de vida boas, había unha gran situación precaria
onde a xente pasaba moita fame. A medida que foron foi pasan
do foron pasando os anos e ao prescindir dispoñer de máis medios,
a gastronomía e a cociña gañaron privilexio e a xente
foille dando máis importancia e valor. Neste momento son
dous fenómenos que enriquecen a nosa cultura proporcionándonos
alimentos nados en Galicia como os grelos ou o lacón, proce
dente do porco, un animal moi característico de Galicia.
Ademais, mediante a gastronomía e a cociña podemos
apreciar os diferentes tipos de comidas distintas das dife
rentes culturas que hai. Unha Un enriquecemento cultural
que nos serve para aprender e levar a cabo as diferentes
técnicas gastronómicas empleadas por en diferentes lugares.,
sen deixar de lado a nosa , por suposto; xa que a gastro
nomía e a cociña de cada sitio é o que a fai ser única
nese ámbito proporcionando produtos que outros luga espazos
non teñen.
Na miña opinión deberiamos seguir conservando esta plurali
dade na gastronomía e na cociña porque é algo moi carac
terístico dalgunhas zonas, en especial de Galicia; polo que
hai que seguir manténdoa e mellorala cada vez máis porque é un
dos rasgos característicos da nosa nación.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra