CORT_0289 ABAU/2016-2017/CD08/xuño/09
Writing year 2017
Student level 2º de Bacharelato
Commission 08
Examination date Xuño
Text type Argumentativo
Subject Lingua e literatura galegas
Topic A gastronomía
Number of words 264
Number of lemmas 140
Lexical density 53
Number of sentences 11
Average of words per sentence 24
Number of words in the longest sentence 64
Number of words in the shortest sentence 9
Number of paragraphs 5
Average of sentences per paragraph 2.2
View options
Text: Full transcription Student final version Orthographic standard Morphological standard Lexical standard Grammatical standard Semantic standard Discoursive standard
Show: Colors Formatting <pb> <lb>
Tags: Standard lemma Original lemma POS tag (standard) Type of deviation of the standard Source of the non-standard form Derived correction Connector
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Coa chegada do novo século e o avance das tecnoloxías fai que cada
vez resulte máis doado as comunicacións cos diferentes países exis
tentes no noso mundo .
A gastronomía coñeceu un aumento favorable debido a todo o proce
so de globalización no que estamos inmersos . Á hora de realizar unha
viaxe non só é importante a diversidade dos monumentos senón que tamén
importa a comida . En parte , eu creo que é a comida e o tipo de ali
mentación tamen forman parte da cultura . Moitas veces e Pódese aprender moi
to analizando os tipos de dietas réximes levadao s a cabo nos diversos países .
Por outra banda , eu penso que por mor de toda a crise e a escaseza de
diñeiro para viaxar axudou a este aumento da importancia da gastronomía ,
é dicir , cada vez resulta máis doado atopar restaurantes ou se departamen
tos nos supermercados adicados a comidas extranxeiras , e por decilo dal
gunha maneira é unha forma barata e doada de achegarte a un país
sen marchar da casa . Pero non só a gastronomía medrou a nivel
internacional . Cada vez son máis os programas televisivos adicados
a aprender a cociñar o mellorar os teus coñecementos .
Quizás todo esto reside na búsqueda dun futuro mellor e chegando
á conclusión de que un negocio de hostelería pode funcionar por
que a fame non se esgota e é algo que temos todos .
Creo que é un fenómeno a longo prazo xa que cada vez existen
máis afecionados a boas comida e de altos graos de calidade .
Comer para moitos é un gran pracer e se a eso engadímos
lle a posibilidade de aprender forman unha éxito combinación
moi boa que pode aportar grandes éxitos .
Legenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation