CORT_0289 ABAU/2016-2017/CD08/xuño/09
Año de redacción 2017
Curso 2º de Bacharelato
Comisión Delegada 08
Convocatoria del examen Xuño
Género Argumentativo
Asignatura Lingua e literatura galegas
Tema A gastronomía
Número de palabras 264
Número de lemas 140
Densidad léxica 53
Número de enunciados 11
Media de palabras por enunciado 24
Número de palabras del enunciado más largo 64
Número de palabras del enunciado más corto 9
Número de párrafos 5
Media de enunciados por párrafo 2.2
Opciones de visualización
Texto: Transcripción completa Versión final estudiante Estándar ortográfico Estándar morfológico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Colores Alineación <pb> <lb>
Etiquetas: Lema estándar Lema original Clase de palabra (estándar) Tipo de desviación del estándar Fuente de la forma no estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Coa chegada do novo século e o avance das tecnoloxías fai que cada
vez resulte máis doado as comunicacións cos diferentes países exis
tentes no noso mundo .
A gastronomía coñeceu un aumento favorable debido a todo o proce
so de globalización no que estamos inmersos . Á hora de realizar unha
viaxe non só é importante a diversidade dos monumentos senón que tamén
importa a comida . En parte , eu creo que é a comida e o tipo de ali
mentación tamen forman parte da cultura . Moitas veces e Pódese aprender moi
to analizando os tipos de dietas réximes levadao s a cabo nos diversos países .
Por outra banda , eu penso que por mor de toda a crise e a escaseza de
diñeiro para viaxar axudou a este aumento da importancia da gastronomía ,
é dicir , cada vez resulta máis doado atopar restaurantes ou se departamen
tos nos supermercados adicados a comidas extranxeiras , e por decilo dal
gunha maneira é unha forma barata e doada de achegarte a un país
sen marchar da casa . Pero non só a gastronomía medrou a nivel
internacional . Cada vez son máis os programas televisivos adicados
a aprender a cociñar o mellorar os teus coñecementos .
Quizás todo esto reside na búsqueda dun futuro mellor e chegando
á conclusión de que un negocio de hostelería pode funcionar por
que a fame non se esgota e é algo que temos todos .
Creo que é un fenómeno a longo prazo xa que cada vez existen
máis afecionados a boas comida e de altos graos de calidade .
Comer para moitos é un gran pracer e se a eso engadímos
lle a posibilidade de aprender forman unha éxito combinación
moi boa que pode aportar grandes éxitos .
Leyenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descarga a vista actual como TXT
• Anotación multipalabra