CORT_0294
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/14
Commission | 08 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
O gastronomía é, sin lugar a dúbida, un factor cultural
de grande importancia. Nos últimos anos a súa popularidade
aumenta e penso que seguirá así pois como a arquitectura ou
as festas a comida é un elemento cultural. Coa comida veñen
moitos temas relacionados, a fauna, a flora, o tipo de clima,
o nivel de desenvolvemento... Un tema de gran importancia
da comida é a tradición.
Coa comida aprendes acerca das culturas as que pertencen
os pratos e de ahí a o seu encanto que para nada e unha moda
pasaxeira. Coas comidas as culturas e países intercambian infor
mación e se relacionan, exemplos disto son as marisquerías (fora de Galicia), os restaurantes chinos, etc.
Outro factor de gran importancia é que, a diferencia das
cmodas pasaxeiras e materialistas, a comida e unha necesida
de básica e fundamental do ser humano polo que sempre será
necesario comer e grazas ao crecemento da cociña e da gastronomía
poderá ser algo máis ca unha necesidade, poderá ser tamén unha
afición, ou un premio.
A gastronomía tamén inflúe no sector económico e social, grazas
ao desenvolvemento da gastronomía hay hai novas técnicas, novas
máquinas, novos postos de trabayllo; os que fai, en conclusión,
que o aumento gastronómico non sexa unha moda senón un cambio
cultural de maior duración.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation