GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0636

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/20

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission19
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words248
Number of lemmas127
Lexical density51
Number of sentences12
Average of words per sentence20.67
Number of words in the longest sentence46
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs6
Average of sentences per paragraph2

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade, isto pode o sea é debido a recente creación de e masificación dos programas/realities de cocina de na televisión., Podemos algúns coma Master Chef ou Top Chef, ditos programas son para toda a familia, e a xente os ven e aprenden moito.

Estos programas de televisión están directamente subvencionados polo Goberno, este é o caso de Master Chef, programa de aprendizajxe na cociña, con moitos espectadores. A xente , intenta copiar os platos pratos, e pouco a pouco cociñan máis e collen o gusto da cociña gastronomía. Este é unha gran acierto victoria por parte da televisión pública española. Concienciar na forma de comer é o mellor paso para evitar enfermidades cardiobasculares.

Eu non creo que isto sea unha moda pasaxeira xa que España xa é un dos países con mellor cultura gastronómica de toda Europa e tamén do mundo.

Historicamente as mulleres cocinaban nas casas, as que agora son avoas, e de tanto cociñar foron aprendendo. Agora a sociedade na que vivimos impón un ritmo de vida no cal non hai tempo para ir a casaacomer. Cociñar, comer e volver o traballo. E é por isto polo que perdimos esta cultura gastronómica. A xen

A xente a comer come cada vez peor, e logo chegan as enfermidades. Obesidad e o tipo máis común, como podemos observar na pr primeira potencia Mundial, Estados Unidos, cunha tasa cun porcentaxe moi alto.

Pouco a pouco, e coa axuda do Goberno, ecoa concienciación da xente, mediante to en España cada vez cómese mellor. distintos programas estatais, as persoas cada vez cuidanse mais tanto física coma gastronomicamente.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation