Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade,
isto pode o sea é debido a recente creación de e masificación dos programas/realities de cocina
de na televisión., Podemos algúns coma Master Chef ou Top Chef, ditos programas
son para toda a familia, e a xente os ven e aprenden moito.
Estos programas de televisión están directamente subvencionados polo Goberno, este
é o caso de Master Chef, programa de aprendizajxe na cociña, con moitos espectadores.
A xente , intenta copiar os platos pratos, e pouco a pouco cociñan
máis e collen o gusto da cociña gastronomía. Este é unha gran acierto victoria por parte da televisión pública
española. Concienciar na forma de comer é o mellor paso para evitar enfermidades
cardiobasculares.
Eu non creo que isto sea unha moda pasaxeira xa que España xa é un
dos países con mellor cultura gastronómica de toda Europa e tamén do mundo.
Historicamente as mulleres cocinaban nas casas, as que agora son avoas,
e de tanto cociñar foron aprendendo. Agora a sociedade na que vivimos
impón un ritmo de vida no cal non hai tempo para ir a casaacomer.
Cociñar, comer e volver o traballo. E é por isto polo que perdimos esta
cultura gastronómica. A xen
A xente a comer come cada vez peor, e logo chegan as enfermidades.
Obesidad e o tipo máis común, como podemos observar na pr primeira potencia
Mundial, Estados Unidos, cunha tasa cun porcentaxe moi alto.
Pouco a pouco, e coa axuda do Goberno, ecoa concienciación da xente, mediante
to en España cada vez cómese mellor. distintos programas estatais, as persoas cada
vez cuidanse mais tanto física coma gastronomicamente.