GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0726

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/17

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission21
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words224
Number of lemmas121
Lexical density54
Number of sentences11
Average of words per sentence20.36
Number of words in the longest sentence32
Number of words in the shortest sentence7
Number of paragraphs8
Average of sentences per paragraph1.38

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña son hoxe en día un elemento máis que forma parte da cultura do dun país. É un elemento Ao longo dos anos a cociña foi evolucionando e cambiando inclinándose máis por uns tipos de e mañeiras de cociñar ou outros.

As modas

A moda é un dos factores mais recoñecibles neste sector. An Mentres que antigamente adoitabase a cociñar platos contundentes e grandes, agora todo foi evolucionando hacia platos minuciosos pero con distintas texturas y sabores, mezclando o dulce co salado, impensable ate entón.

A gastronomía estase a ver como arte. Numerosos son os cocinei gastronomos que adedican moito máis tempo no emplataxe e no visual que no propiamente dito importante do plato.

Así mesmo, as culturas e imposicións unhas sobre outras cobran tamén gran importancia sendo hoxe en día, a comida asiatica a máis dominante; como po exemplo o suscl sushi ou os rollitos primavera.

En conclusión, diversos son os factores que axudan ou amplían o modo de ver a gastronomía máis alá como un simple placer degustativo.

Non obstante, moitas son as criticas á cociña moderna polo seu ridículo producto final (a comida), innecesario para a inxesta.

Por outro lado, tamén cabe destacar que hai moita xente que prefire de paladar plano e prefire non arriesgar con sabores e texturas deixandose levar polo clasico ovo frito.

En conclusión, diversos son os factores que axudan ou amplían o modo de ver a gastronomía máis alá dun simple placer degustativo.

En conclusión, na miña opinión a gastronomía e a diferencia de platos nun lugar ou noutro e moi importante para a cultura. Ademais, coñecer moitas moitos distintos sabores e sensacions supón unha riqueza tanto cultural como degustativa.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation