GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0726

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/17

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada21
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras224
Número de lemas121
Densidad léxica54
Número de enunciados11
Media de palabras por enunciado20.36
Número de palabras del enunciado más largo32
Número de palabras del enunciado más corto7
Número de párrafos8
Media de enunciados por párrafo1.38

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía e a cociña son hoxe en día un elemento máis que forma parte da cultura do dun país. É un elemento Ao longo dos anos a cociña foi evolucionando e cambiando inclinándose máis por uns tipos de e mañeiras de cociñar ou outros.

As modas

A moda é un dos factores mais recoñecibles neste sector. An Mentres que antigamente adoitabase a cociñar platos contundentes e grandes, agora todo foi evolucionando hacia platos minuciosos pero con distintas texturas y sabores, mezclando o dulce co salado, impensable ate entón.

A gastronomía estase a ver como arte. Numerosos son os cocinei gastronomos que adedican moito máis tempo no emplataxe e no visual que no propiamente dito importante do plato.

Así mesmo, as culturas e imposicións unhas sobre outras cobran tamén gran importancia sendo hoxe en día, a comida asiatica a máis dominante; como po exemplo o suscl sushi ou os rollitos primavera.

En conclusión, diversos son os factores que axudan ou amplían o modo de ver a gastronomía máis alá como un simple placer degustativo.

Non obstante, moitas son as criticas á cociña moderna polo seu ridículo producto final (a comida), innecesario para a inxesta.

Por outro lado, tamén cabe destacar que hai moita xente que prefire de paladar plano e prefire non arriesgar con sabores e texturas deixandose levar polo clasico ovo frito.

En conclusión, diversos son os factores que axudan ou amplían o modo de ver a gastronomía máis alá dun simple placer degustativo.

En conclusión, na miña opinión a gastronomía e a diferencia de platos nun lugar ou noutro e moi importante para a cultura. Ademais, coñecer moitas moitos distintos sabores e sensacions supón unha riqueza tanto cultural como degustativa.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra