GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0809

ABAU/2016-2017/CD23/xuño/04

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission23
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words218
Number of lemmas112
Lexical density51
Number of sentences9
Average of words per sentence24.22
Number of words in the longest sentence59
Number of words in the shortest sentence6
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A cociña actualmente sufriu moita evolución,. é É unha práctica que hoxe en día é moi exisxente e se valoran moitísimaos aspectos do plrato que temos diante. Cómpre destacar a cantidade de premios que hai de gastronomía.

Hai uns anos a comida non era un aspecto preocupante con tal de que fora nutritiva e estivera sabrosa. Pero na actualidade empezouse a experimentar coa gastronomía elaborando pratos moi técnicos e experimentais. Agora xa non importa se está rica ,e valórase a textura, a estética, a presentación para conseguir premios como a eEstrela Michelín que fan moi prestixiosos ós restaurantes que conseguen o tan ansiado premio.

Por outra banda, hai que destacar a influencia doutras culturas que se incorporan á nosa tendo pratos do máis exótico e que eran descoñecidos para nós fai pocucos anos, o que supuso unha gran demanda de ciclos formativos para o estudo de cociña e polo auxe que está tendo a demanda de conciñeiros é unha saída profesional case segura.

En conclusión, hoxe se é moi crítico coa comida, máis do que se cabería pensar hai uns anos, aínda que moita xente lle preoucupa encher o buche independientemente de que teña unha boa estética ou non. Ademais o máis importante é comer senon sen andarse polas ramas e que se nutritiva e nos permita estar saudables.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation