GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0809

ABAU/2016-2017/CD23/xuño/04

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada23
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras218
Número de lemas112
Densidade léxica51
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado24.22
Número de palabras do enunciado máis longo59
Número de palabras do enunciado máis curto6
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña actualmente sufriu moita evolución,. é É unha práctica que hoxe en día é moi exisxente e se valoran moitísimaos aspectos do plrato que temos diante. Cómpre destacar a cantidade de premios que hai de gastronomía.

Hai uns anos a comida non era un aspecto preocupante con tal de que fora nutritiva e estivera sabrosa. Pero na actualidade empezouse a experimentar coa gastronomía elaborando pratos moi técnicos e experimentais. Agora xa non importa se está rica ,e valórase a textura, a estética, a presentación para conseguir premios como a eEstrela Michelín que fan moi prestixiosos ós restaurantes que conseguen o tan ansiado premio.

Por outra banda, hai que destacar a influencia doutras culturas que se incorporan á nosa tendo pratos do máis exótico e que eran descoñecidos para nós fai pocucos anos, o que supuso unha gran demanda de ciclos formativos para o estudo de cociña e polo auxe que está tendo a demanda de conciñeiros é unha saída profesional case segura.

En conclusión, hoxe se é moi crítico coa comida, máis do que se cabería pensar hai uns anos, aínda que moita xente lle preoucupa encher o buche independientemente de que teña unha boa estética ou non. Ademais o máis importante é comer senon sen andarse polas ramas e que se nutritiva e nos permita estar saudables.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra