GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0811

ABAU/2016-2017/CD23/xuño/06

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission23
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words341
Number of lemmas138
Lexical density40
Number of sentences12
Average of words per sentence28.42
Number of words in the longest sentence54
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2.40

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade, en pleno século XXI, estase dando unha importancia desmesurada á cociña e á gastronomía, pero quizais a sociedade toda aínda non é consciente da súa repercusión.

É certo que a alimentación é parte moi importante da nosa vida e, sobre todo, da nosa saúde. É por iso que está ben que se lle de importancia ao que comemos, que levemos unha dieta equilibrada... o que non está ben é a dimensión que nos últimos anos se está se lle está dando á gastronomía. Esta dimensión é a que leva a considerar a comida como unha arte, como espectáculo, en lugar de consideralo como o que é, un alimento. Se ben é certo que a comida polos entra polos ollos, o realmente importante debería ser a comida en si, a materia, e non as formas nin as cores. Un exemplo disto é, por exemplo, o programa TopChef. Neste programa o xurado dálle tanta ou máis importancia á presentacion que ao sabor da comida.

Pero o colm peor son as porcións, isto é, a cantidade de comida que hai no prato. Tanto no mencionado programa como nos restaurantes de luxo, os que teñen eEstrelas Michelín, a cantidade de comida que se ofrece é minúscula, sobre todo se a comparamos co seu desorbitado prezo.

O bo disto, o único positivo, é que o máis probable é que se trate dunha moda pasaxeira, e que as persoas comecen a darse de conta de que á hora de comer o importante é a comida, non as flores decorativas que fan do noso prato unha obra de arte. É máis, se ben a causa desta moda semella ser o desexo das persoas de comer ben, tamén esta será a causa do seu declive, en canto a sociedade comprenda que os artificios que se utilizan para elaborar os pratos, tales como o nitroxeno líquido, son as cousas máis perxudiciais para o noso corpo.

Polo tanto, pódese rematar coa certece de que esta moda, sen dúbida pasaxeira, vai deixar de selo en canto nós, os comensais, tomemos conciencia do realmente importante.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation