GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0811

ABAU/2016-2017/CD23/xuño/06

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada23
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras341
Número de lemas138
Densidad léxica40
Número de enunciados12
Media de palabras por enunciado28.42
Número de palabras del enunciado más largo54
Número de palabras del enunciado más corto10
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo2.40

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Na actualidade, en pleno século XXI, estase dando unha importancia desmesurada á cociña e á gastronomía, pero quizais a sociedade toda aínda non é consciente da súa repercusión.

É certo que a alimentación é parte moi importante da nosa vida e, sobre todo, da nosa saúde. É por iso que está ben que se lle de importancia ao que comemos, que levemos unha dieta equilibrada... o que non está ben é a dimensión que nos últimos anos se está se lle está dando á gastronomía. Esta dimensión é a que leva a considerar a comida como unha arte, como espectáculo, en lugar de consideralo como o que é, un alimento. Se ben é certo que a comida polos entra polos ollos, o realmente importante debería ser a comida en si, a materia, e non as formas nin as cores. Un exemplo disto é, por exemplo, o programa TopChef. Neste programa o xurado dálle tanta ou máis importancia á presentacion que ao sabor da comida.

Pero o colm peor son as porcións, isto é, a cantidade de comida que hai no prato. Tanto no mencionado programa como nos restaurantes de luxo, os que teñen eEstrelas Michelín, a cantidade de comida que se ofrece é minúscula, sobre todo se a comparamos co seu desorbitado prezo.

O bo disto, o único positivo, é que o máis probable é que se trate dunha moda pasaxeira, e que as persoas comecen a darse de conta de que á hora de comer o importante é a comida, non as flores decorativas que fan do noso prato unha obra de arte. É máis, se ben a causa desta moda semella ser o desexo das persoas de comer ben, tamén esta será a causa do seu declive, en canto a sociedade comprenda que os artificios que se utilizan para elaborar os pratos, tales como o nitroxeno líquido, son as cousas máis perxudiciais para o noso corpo.

Polo tanto, pódese rematar coa certece de que esta moda, sen dúbida pasaxeira, vai deixar de selo en canto nós, os comensais, tomemos conciencia do realmente importante.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra