GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0855

ABAU/2016-2017/CD24/xuño/03

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission24
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words182
Number of lemmas110
Lexical density60
Number of sentences10
Average of words per sentence18.20
Number of words in the longest sentence32
Number of words in the shortest sentence5
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph3.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A popularidade acadada pola gastronomía nos últimos anos, ven dada polo incremento das escolas de hostelería e polo aumento do nivel de benestar, que rixe actualmente na sociedade.

A creación de ofertas na ensinanza en favor da hostelería, fixo que o nivel das cociñas vaia en aumento. Antigamente os cociñeiros íanse facendo segundo traballaban, é dicir traballabas e aprendísas ao mesmo tempo. Dependías de se teu superior era bo ou tiñas que dar con outro cociñeiro mellor. Eso si cambiando de emprego. En ocasións moitos cociñeiros tiveron que emigrar fóra para adquirir novos coñecementos e formas de cociñar. En Galicia temos moi bos cociñeiros, pero "na fonda da tía Carme" non se aprendesn técnicas culinarias ou pratos como "lacón con grelos e nata feitos na súa propia xelatina.....". Nos bares tradicionais todo é máis sinxelo. Para uns dirán que é o de sempre, pero para outros será un manxar.

Tamén compre destacar a incidencia de programas de televisión a base de concursos ou simplemente realizado por cociñeiros de prestixio para fomentar certos pratos que para a vida cotiá nos resultan chamativos.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation