CORT_0038
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/13
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 02 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 184 |
Number of lemmas | 99 |
Lexical density | 54 |
Number of sentences | 6 |
Average of words per sentence | 30.67 |
Number of words in the longest sentence | 50 |
Number of words in the shortest sentence | 18 |
Number of paragraphs | 5 |
Average of sentences per paragraph | 1.20 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
A gastronomía e a cociña gañaron peso na sociedade actual
grazas á evolución da mesma sociedade cara o benestar e ao
consumismo da poboación.
Dende comezos do século pasado., a gastronomía viúse favorecida
por múltiples factores que seguen a aumentar na actualidade.
O rápido crecemento da poboación, e sobretodo, da súa calidade de
vida, provocou a necesidade dun maior número de gastrónomos e
cociñeiros.
Isto favoreceu unha expansión dentro da calidad culinaria en xeral,
e coas aportacións que ofreceron as novas tecnoloxías aos cociñeiros
(electrodomésticos, conservación de alimentos, etc) a calidade dos pratos que se
serven a diario aumentou considerablemente.
Na actualidade considero que o interés pola gastronomía e a cociña
nace nos intereses principais das persoas na súa etapa de xuventude,
é dicir, obter un traballo canto antes e cun bo salario.
Todo apunta a que o auxe da gastronomía e a cociña aínda non
acadou o seu máximo esplendor, máis se o certo é que depende
da saída e do salario que teñen estos ámbitos, só o futuro
sabe se é unha moda pasaxeira ou se o interés nestes
ámbitos perpetuará.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation