GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0038

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/13

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras184
Número de lemas99
Densidade léxica54
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado30.67
Número de palabras do enunciado máis longo50
Número de palabras do enunciado máis curto18
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.20

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña gañaron peso na sociedade actual grazas á evolución da mesma sociedade cara o benestar e ao consumismo da poboación.

Dende comezos do século pasado., a gastronomía viúse favorecida por múltiples factores que seguen a aumentar na actualidade. O rápido crecemento da poboación, e sobretodo, da súa calidade de vida, provocou a necesidade dun maior número de gastrónomos e cociñeiros.

Isto favoreceu unha expansión dentro da calidad culinaria en xeral, e coas aportacións que ofreceron as novas tecnoloxías aos cociñeiros (electrodomésticos, conservación de alimentos, etc) a calidade dos pratos que se serven a diario aumentou considerablemente.

Na actualidade considero que o interés pola gastronomía e a cociña nace nos intereses principais das persoas na súa etapa de xuventude, é dicir, obter un traballo canto antes e cun bo salario.

Todo apunta a que o auxe da gastronomía e a cociña aínda non acadou o seu máximo esplendor, máis se o certo é que depende da saída e do salario que teñen estos ámbitos, o futuro sabe se é unha moda pasaxeira ou se o interés nestes ámbitos perpetuará.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra