GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0166

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/29

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words243
Number of lemmas121
Lexical density50
Number of sentences8
Average of words per sentence30.38
Number of words in the longest sentence47
Number of words in the shortest sentence13
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.60

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

É certo que a gastronomía acadou moita popularidade, máis mais non creo que esta sexa unha nova moda pasaxeira. Hoxe en día, cada vez aparecen maíis cantidades de comidas e de xeitos de facela, de modo que en numerosas ocasións máis que un simple plato prato que levar á boca, convérteuse nun xeito único e especial de facer arte. Isto quere dicir , non son os alimentos que tomas nin a calidade dos mesmos, senón, a maneira que se ten para logralos, e o seu emplatado empratado.

Non están feitos para devoralos, están feitos para sentilos, velos e que transmitan unha sensación; notar mediante o olfacto a mezcla de aromas que teñen e sobre todo ao saborealos, notar saber que non olvidarás dito ese gusto en moito tempo.

Grazas a estos motivos, eu penso, que a cociña atópase en continuo crecemento. As persoas xa non buscan por un restaurante no cal sentarse a comer algo que podes facer ti na túa propia casa, as persoas, no noso día , buscan novas experiencias, novos sabores...

Estamos nunha época na que a tecnoloxía e as modernidades son o noso día a día; na que compartimos as nosas experiencias cos coñecidos ou descoñecidos nas nosas redes sociais e polo tanto gústanos presumir do que facemos, e se é dunha boa comida, millor que millor.

Polo tanto non creo que a gastronomía sexa unha moda pasaxeira, senón un cambio cultural axudado polas novas tecnoloxías e polas novas persoas que viven nesta sociedade.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT