GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0166

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/29

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras243
Número de lemas121
Densidade léxica50
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado30.38
Número de palabras do enunciado máis longo47
Número de palabras do enunciado máis curto13
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.60

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que a gastronomía acadou moita popularidade, máis mais non creo que esta sexa unha nova moda pasaxeira. Hoxe en día, cada vez aparecen maíis cantidades de comidas e de xeitos de facela, de modo que en numerosas ocasións máis que un simple plato prato que levar á boca, convérteuse nun xeito único e especial de facer arte. Isto quere dicir , non son os alimentos que tomas nin a calidade dos mesmos, senón, a maneira que se ten para logralos, e o seu emplatado empratado.

Non están feitos para devoralos, están feitos para sentilos, velos e que transmitan unha sensación; notar mediante o olfacto a mezcla de aromas que teñen e sobre todo ao saborealos, notar saber que non olvidarás dito ese gusto en moito tempo.

Grazas a estos motivos, eu penso, que a cociña atópase en continuo crecemento. As persoas xa non buscan por un restaurante no cal sentarse a comer algo que podes facer ti na túa propia casa, as persoas, no noso día , buscan novas experiencias, novos sabores...

Estamos nunha época na que a tecnoloxía e as modernidades son o noso día a día; na que compartimos as nosas experiencias cos coñecidos ou descoñecidos nas nosas redes sociais e polo tanto gústanos presumir do que facemos, e se é dunha boa comida, millor que millor.

Polo tanto non creo que a gastronomía sexa unha moda pasaxeira, senón un cambio cultural axudado polas novas tecnoloxías e polas novas persoas que viven nesta sociedade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt