GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0298

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/18

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission08
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words181
Number of lemmas100
Lexical density55
Number of sentences7
Average of words per sentence25.86
Number of words in the longest sentence46
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.4

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A comida é algo que non se pode evitar. Querendo ou sen querer, unha persoa ten que comer se quere seguir vivindo; posto que sen alimentos, como ocorre coa auga, o organismo deteriórase ata rematar morrendo.

Esta necesidade fomenta as novas técnicas e innovacións e tamén fai máis difiícil que un determinado prato que leva nunha sociedade moito tempo teña éxito, posto que os consumidores son máis esixentes.

Con todo, a gastronomía é unha moda pasaxeira: fai uns anos, o ideal era encher os pratos de comida e comer ata fartar; mais agora, o ideal son as pequenas mostras de alimento moi ben presentadas pero que, ademais de seren caras, non acaban coa fame.

Malia isto, é certo que cada vez hai mááis persoas ás que lles gusta comer ben, e isto inclúe a cantidade e a calidade. Toda esta moda está fomentada, na actualidade, polos diversos programas de cociña que se emiten na televisión.

Polo tanto, a gastronomía é algo frecuente nos días de hoxe, pero sempre terá moita importancia, aínda que de diversas maneiras, xa que é algo vitalicio.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT