CORT_0298
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/18
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 08 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 181 |
Número de lemas | 100 |
Densidade léxica | 55 |
Número de enunciados | 7 |
Media de palabras por enunciado | 25.86 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 46 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 9 |
Número de parágrafos | 5 |
Media de enunciados por parágrafo | 1.4 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A comida é algo que non se pode evitar. Querendo
ou sen querer, unha persoa ten que comer se quere
seguir vivindo; posto que sen alimentos, como ocorre
coa auga, o organismo deteriórase ata rematar
morrendo.
Esta necesidade fomenta as novas técnicas e
innovacións e tamén fai máis difiícil que un
determinado prato que leva nunha sociedade
moito tempo teña éxito, posto que os consumidores
son máis esixentes.
Con todo, a gastronomía é unha moda pasaxeira:
fai uns anos, o ideal era encher os pratos de
comida e comer ata fartar; mais agora, o ideal
son as pequenas mostras de alimento moi ben
presentadas pero que, ademais de seren caras, non
acaban coa fame.
Malia isto, é certo que cada vez hai mááis
persoas ás que lles gusta comer ben, e isto
inclúe a cantidade e a calidade. Toda esta
moda está fomentada, na actualidade, polos di
versos programas de cociña que se emiten na
televisión.
Polo tanto, a gastronomía é algo frecuente nos
días de hoxe, pero sempre terá moita importancia,
aínda que de diversas maneiras, xa que é algo
vitalicio.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt