CORT_0335
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/08
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 09 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 193 |
Number of lemmas | 108 |
Lexical density | 56 |
Number of sentences | 8 |
Average of words per sentence | 24.13 |
Number of words in the longest sentence | 37 |
Number of words in the shortest sentence | 13 |
Number of paragraphs | 7 |
Average of sentences per paragraph | 1.14 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Sen duda, a gastronomía modificou o seu
papel na sociade e medrou a súa importancia.
En tempos pasados a única finalidade da
comida era alimentarse, facíase por
necesidade.
Co tempo a comida converteuse nun agasallo
e cocinala un arte pasou a ser arte.
Hoxe en día temos moitos programas dedicados
a cociña, saber cocinar é agora necesario e
quen o fai de forma que o resultado sea
ata certo punto excepcional, pode convertir
da cociña a súa profesión.
Convertemos comer nunha actividade de
ocio e incluso podemos chegar a sentir
ledicia ao facelo cando o facemos.
Tamén existen moitas revistas de gastronomía
onde falan dos mellores chefs, os restaurantes
de máis calidade ou temos outras nas
que vemos consellos para a cociña
diaria.
Nun principio podemos pensar que é unha moda
do momento, pero tan só temos que facer un
percorrido xeral pola evolución da gastronomía
para saber que vai seguir crecendo pois
ninguén quere renunciar a un mellor sabor.
Polo tanto e na miña opinión, penso que
a importancia que teñe agora a gastronomía
só pode mellorar non é algo pasaxeiro, é
un cambio na mente social que non penso que
de cambie, polo menos por agora.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation