GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0335

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/08

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras193
Número de lemas108
Densidade léxica56
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado24.13
Número de palabras do enunciado máis longo37
Número de palabras do enunciado máis curto13
Número de parágrafos7
Media de enunciados por parágrafo1.14

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Sen duda, a gastronomía modificou o seu papel na sociade e medrou a súa importancia. En tempos pasados a única finalidade da comida era alimentarse, facíase por necesidade.

Co tempo a comida converteuse nun agasallo e cocinala un arte pasou a ser arte.

Hoxe en día temos moitos programas dedicados a cociña, saber cocinar é agora necesario e quen o fai de forma que o resultado sea ata certo punto excepcional, pode convertir da cociña a súa profesión.

Convertemos comer nunha actividade de ocio e incluso podemos chegar a sentir ledicia ao facelo cando o facemos.

Tamén existen moitas revistas de gastronomía onde falan dos mellores chefs, os restaurantes de máis calidade ou temos outras nas que vemos consellos para a cociña diaria.

Nun principio podemos pensar que é unha moda do momento, pero tan temos que facer un percorrido xeral pola evolución da gastronomía para saber que vai seguir crecendo pois ninguén quere renunciar a un mellor sabor.

Polo tanto e na miña opinión, penso que a importancia que teñe agora a gastronomía pode mellorar non é algo pasaxeiro, é un cambio na mente social que non penso que de cambie, polo menos por agora.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra