CORT_0346
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/19
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 09 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 205 |
Number of lemmas | 109 |
Lexical density | 53 |
Number of sentences | 8 |
Average of words per sentence | 25.63 |
Number of words in the longest sentence | 33 |
Number of words in the shortest sentence | 16 |
Number of paragraphs | 3 |
Average of sentences per paragraph | 2.67 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Na actualidade o ser humano vive condicionado
polas modas ou tendencias que se establecen na sociedade,
sen ter claro se paga a penas gastar os cartos en
certos produtos que son tendencia. Por isto, penso
que a alta cociña ou a gastronomía de vangarda
teñen unha importancia gran parte de moda transitoria.
No meu parecer, moitas empresas aproi aprovéitanse
da popularidade de certas persoas que sirven de imaxe para que a sociedade mostre interese polo
desenvolvemento na técnica da cociña ou en acudir a
conocidos restaurantes. En lugares coma Galicia
a cociña a gastronomía tivo, desde fai séculos,
unha gran aceptación, sin embar pero ninguén
estivo nunca disposto a pagar unha fortuna por unha
empanada de algas apañadas na ría. Deste xeito,
estamos a ceder os nosos distintivos culinarios
a empresas que buscan obter beneficios coa imaxe
duns produtos modernos e diferentes. Porén
á hora de consumir alimentos as persoas de debemos
estar informados do que é propia dunha terra, e
do que é un elemento especulativo.
En conclusión, segundo meu criterio, a industria estáase
a aproveitar da influencia das modas nos gustos
da sociedade, cuxos produtos e, , coa súa innovación,
destrúe o valor gastronómico de produtos orixinais
ou endémicos. Por todo isto, nos de débenos
importar máis a riqueza da cociña na terra que a
tendencia go culinaria.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT