GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0346

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/19

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission09
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words205
Number of lemmas109
Lexical density53
Number of sentences8
Average of words per sentence25.63
Number of words in the longest sentence33
Number of words in the shortest sentence16
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph2.67

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade o ser humano vive condicionado polas modas ou tendencias que se establecen na sociedade, sen ter claro se paga a penas gastar os cartos en certos produtos que son tendencia. Por isto, penso que a alta cociña ou a gastronomía de vangarda teñen unha importancia gran parte de moda transitoria.

No meu parecer, moitas empresas aproi aprovéitanse da popularidade de certas persoas que sirven de imaxe para que a sociedade mostre interese polo desenvolvemento na técnica da cociña ou en acudir a conocidos restaurantes. En lugares coma Galicia a cociña a gastronomía tivo, desde fai séculos, unha gran aceptación, sin embar pero ninguén estivo nunca disposto a pagar unha fortuna por unha empanada de algas apañadas na ría. Deste xeito, estamos a ceder os nosos distintivos culinarios a empresas que buscan obter beneficios coa imaxe duns produtos modernos e diferentes. Porén á hora de consumir alimentos as persoas de debemos estar informados do que é propia dunha terra, e do que é un elemento especulativo.

En conclusión, segundo meu criterio, a industria estáase a aproveitar da influencia das modas nos gustos da sociedade, cuxos produtos e, , coa súa innovación, destrúe o valor gastronómico de produtos orixinais ou endémicos. Por todo isto, nos de débenos importar máis a riqueza da cociña na terra que a tendencia go culinaria.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT