GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0346

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/19

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras205
Número de lemas109
Densidad léxica53
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado25.63
Número de palabras del enunciado más largo33
Número de palabras del enunciado más corto16
Número de párrafos3
Media de enunciados por párrafo2.67

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Na actualidade o ser humano vive condicionado polas modas ou tendencias que se establecen na sociedade, sen ter claro se paga a penas gastar os cartos en certos produtos que son tendencia. Por isto, penso que a alta cociña ou a gastronomía de vangarda teñen unha importancia gran parte de moda transitoria.

No meu parecer, moitas empresas aproi aprovéitanse da popularidade de certas persoas que sirven de imaxe para que a sociedade mostre interese polo desenvolvemento na técnica da cociña ou en acudir a conocidos restaurantes. En lugares coma Galicia a cociña a gastronomía tivo, desde fai séculos, unha gran aceptación, sin embar pero ninguén estivo nunca disposto a pagar unha fortuna por unha empanada de algas apañadas na ría. Deste xeito, estamos a ceder os nosos distintivos culinarios a empresas que buscan obter beneficios coa imaxe duns produtos modernos e diferentes. Porén á hora de consumir alimentos as persoas de debemos estar informados do que é propia dunha terra, e do que é un elemento especulativo.

En conclusión, segundo meu criterio, a industria estáase a aproveitar da influencia das modas nos gustos da sociedade, cuxos produtos e, , coa súa innovación, destrúe o valor gastronómico de produtos orixinais ou endémicos. Por todo isto, nos de débenos importar máis a riqueza da cociña na terra que a tendencia go culinaria.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT