GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0354

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/27

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission09
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words265
Number of lemmas148
Lexical density56
Number of sentences12
Average of words per sentence22.08
Number of words in the longest sentence31
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph3

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hai uns anos, o oficio de cociñeiro era visto como o dunha persoa encargada simplemente de encher o estómago dos seus clientes. Esta concepción está a mudar dende aos últimaos lustros, e hoxe en día o "chef" é un artista encargado de vender non un menú, senón toda unha sensación ou experiencia.

Isto é unha realidade apreciable sen moito esforzo no día a día. Así, programas televisivos de cociña tradicional perden a súa funcion de ser manuais de cociña audiovisuais e son substituídos por concursos presentados por prestixiosos mestres das artes culinarias. Este tipo de programas acadan elevadísimas cotas de audiencia, e non iso, xa que as etapas finais destes concursos acadan a categoría nalgúns casos de evento social.

De forma paralela, cada vez valórase máis a experiencia de comer en locais fóra da casa. Isto débese en parte á sustancial mellora da economía dende mediados do século XX, o cal permite á gran maioría do pobo acceder a produtos antes considerados de luxo. Ademáis, tivo unha gran influenza a apertura da sociedade. Hai uns anos era moi difícil atopar restaurantes de comida estranxeira, mentres que hoxe en día é o máis común do mundo. Esta apertura fai que a xente se vexa tentada a probar cousas novas. Ante este fenómeno, os restaurantes tradicionais buscan cada vez máis a innovación, exaltando así a faceta de artista dos cociñeiros e incrementando o interese do público pola gastronomía.

En conclusión, a popularidade da gastronomía responde a unha serie de fenómenos complexos ligados ó cambio da sociedade, e é posible que vaia manterse durante moito tempo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT