GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0354

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/27

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras265
Número de lemas148
Densidad léxica56
Número de enunciados12
Media de palabras por enunciado22.08
Número de palabras del enunciado más largo31
Número de palabras del enunciado más corto9
Número de párrafos4
Media de enunciados por párrafo3

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Hai uns anos, o oficio de cociñeiro era visto como o dunha persoa encargada simplemente de encher o estómago dos seus clientes. Esta concepción está a mudar dende aos últimaos lustros, e hoxe en día o "chef" é un artista encargado de vender non un menú, senón toda unha sensación ou experiencia.

Isto é unha realidade apreciable sen moito esforzo no día a día. Así, programas televisivos de cociña tradicional perden a súa funcion de ser manuais de cociña audiovisuais e son substituídos por concursos presentados por prestixiosos mestres das artes culinarias. Este tipo de programas acadan elevadísimas cotas de audiencia, e non iso, xa que as etapas finais destes concursos acadan a categoría nalgúns casos de evento social.

De forma paralela, cada vez valórase máis a experiencia de comer en locais fóra da casa. Isto débese en parte á sustancial mellora da economía dende mediados do século XX, o cal permite á gran maioría do pobo acceder a produtos antes considerados de luxo. Ademáis, tivo unha gran influenza a apertura da sociedade. Hai uns anos era moi difícil atopar restaurantes de comida estranxeira, mentres que hoxe en día é o máis común do mundo. Esta apertura fai que a xente se vexa tentada a probar cousas novas. Ante este fenómeno, os restaurantes tradicionais buscan cada vez máis a innovación, exaltando así a faceta de artista dos cociñeiros e incrementando o interese do público pola gastronomía.

En conclusión, a popularidade da gastronomía responde a unha serie de fenómenos complexos ligados ó cambio da sociedade, e é posible que vaia manterse durante moito tempo.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT