CORT_0354
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/27
Año de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria del examen | Xuño |
Género | Argumentativo |
Asignatura | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 265 |
Número de lemas | 148 |
Densidad léxica | 56 |
Número de enunciados | 12 |
Media de palabras por enunciado | 22.08 |
Número de palabras del enunciado más largo | 31 |
Número de palabras del enunciado más corto | 9 |
Número de párrafos | 4 |
Media de enunciados por párrafo | 3 |
Opciones de visualización
Texto:
Mostrar:
Etiquetas:
Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización
Hai uns anos, o oficio de cociñeiro era visto como o dunha persoa
encargada simplemente de encher o estómago dos seus clientes.
Esta concepción está a mudar dende aos últimaos lustros, e hoxe en
día o "chef" é un artista encargado de vender non só un menú,
senón toda unha sensación ou experiencia.
Isto é unha realidade apreciable sen moito esforzo no día a día. Así,
programas televisivos de cociña tradicional perden a súa funcion de
ser manuais de cociña audiovisuais e son substituídos por concursos
presentados por prestixiosos mestres das artes culinarias. Este tipo de
programas acadan elevadísimas cotas de audiencia, e non só iso, xa que
as etapas finais destes concursos acadan a categoría nalgúns casos de
evento social.
De forma paralela, cada vez valórase máis a experiencia de comer en
locais fóra da casa. Isto débese en parte á sustancial mellora da
economía dende mediados do século XX, o cal permite á gran maioría
do pobo acceder a produtos antes considerados de luxo. Ademáis, tivo
unha gran influenza a apertura da sociedade. Hai uns anos era moi
difícil atopar restaurantes de comida estranxeira, mentres que hoxe en día é o máis común do mundo. Esta apertura fai que a xente se
vexa tentada a probar cousas novas. Ante este fenómeno, os restaurantes
tradicionais buscan cada vez máis a innovación, exaltando así a faceta
de artista dos cociñeiros e incrementando o interese do público pola
gastronomía.
En conclusión, a popularidade da gastronomía responde a unha serie de fenómenos
complexos ligados ó cambio da sociedade, e é posible que vaia manterse
durante moito tempo.
Leyenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descarga a vista actual como TXT