GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0437

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/12

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission12
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words235
Number of lemmas114
Lexical density49
Number of sentences8
Average of words per sentence29.38
Number of words in the longest sentence48
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs6
Average of sentences per paragraph1.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña gañaron moita popularidade. Entre as causas estarán a demanda, a o aumento de turistas, etc.

En primeiro lugar, a popularidade acadada pola gastronomía e a cociña poden contribuír tamén nao noso país como sinal de identidade e cultura. Ben é certo que en moitas ocasións viaxamos a algún lugar en concreto por cuestións de gastronomía.

Na miña opinión, trátase dun sector importante que posiblemente non estea valorado como merece, xa que tamén hai que ter en conta o que isto require, gran cantidade de horas detrás dunha cociña, co conseguinte esforzo e dedicación por facelo o mellor posible que segundo parece estáse conseguindo.

Cómpre destacar que os gustos das persoas son ben diferentes e que non é fácil agradar a todo o mundo pois ben, debemos sempre poñernos na pel do outro e pensar que todo o está facendo coa súa mellor intención.

Coma todo, poida que isto se trate dunha moda pasaxeira ou que continúe así longas tempadas, pero o que , sempre terá relevancia no futuro e dende logo na cultura e na marca de identidade dun lugar en concreto.

Para finalizar, penso que este valor e a popularidade que está acadando a gastronomía é importante para todos e por outro lado tamén é certo que despois de todo o esforzo que hai detrás posiblemente non lles esteamos dando o valor que en verdade merecen.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT