GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0437

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/12

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada12
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras235
Número de lemas114
Densidad léxica49
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado29.38
Número de palabras del enunciado más largo48
Número de palabras del enunciado más corto11
Número de párrafos6
Media de enunciados por párrafo1.33

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña gañaron moita popularidade. Entre as causas estarán a demanda, a o aumento de turistas, etc.

En primeiro lugar, a popularidade acadada pola gastronomía e a cociña poden contribuír tamén nao noso país como sinal de identidade e cultura. Ben é certo que en moitas ocasións viaxamos a algún lugar en concreto por cuestións de gastronomía.

Na miña opinión, trátase dun sector importante que posiblemente non estea valorado como merece, xa que tamén hai que ter en conta o que isto require, gran cantidade de horas detrás dunha cociña, co conseguinte esforzo e dedicación por facelo o mellor posible que segundo parece estáse conseguindo.

Cómpre destacar que os gustos das persoas son ben diferentes e que non é fácil agradar a todo o mundo pois ben, debemos sempre poñernos na pel do outro e pensar que todo o está facendo coa súa mellor intención.

Coma todo, poida que isto se trate dunha moda pasaxeira ou que continúe así longas tempadas, pero o que , sempre terá relevancia no futuro e dende logo na cultura e na marca de identidade dun lugar en concreto.

Para finalizar, penso que este valor e a popularidade que está acadando a gastronomía é importante para todos e por outro lado tamén é certo que despois de todo o esforzo que hai detrás posiblemente non lles esteamos dando o valor que en verdade merecen.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT