GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0473

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/08

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission13
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words278
Number of lemmas125
Lexical density45
Number of sentences9
Average of words per sentence30.89
Number of words in the longest sentence57
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs6
Average of sentences per paragraph1.50

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade, un a gastronomía e a cociña pouco a pouco foi gañando pouco a pouco unha maior prestixio, xa que moitos xóvenes cada vez están máis interesados nestos temas.

Hoxe en día, a gastronomía e a cociña conta con grandes avances para a súa realización, en moitas universidades lévanse a cabo moitos cursos e graos nesta deste ámbito.

A gastronomía é algo moi importante para o desenvolvemento dunha cultura, xa que moitas persoas identifican a comida coa cultura. Moitas cidades e vilas galegas teñen fama principalmente grazas a comida, como pode ser o caso de Lalín, moi coñecida polo seu cocido ou O Carballiño que destaca polo seu polbo a feira.

Da arrepio pensar, que estae afán que a xente ten pola cociña e a gastronomía sexa unha moda pasaxeira, xa que debería ser un bo arma para poder darnos a coñecer e para que a xente o poida disfrutar .

Como xa deberiamos saber, a gastronomía debe ser un elemento cultural que nos axude a manter viva a nosa esencia como galegos que somos.

Por último, quería falar e dar a miña opinión sobre o tema xa que penso que a gastronomía e a cociña, arestora é un punto moi importante dentro da nosa sociedade tanto ao nivel da nosa comunidade autónoma coma a nivel nacional. Sería unha mágoa, perder algo tan importante para nós, xa que tamén cabe destacar que nos días de hoxe tamén hai un gran interese pola comida rápida ou a comida basura, xa que vivimos levamos nu un ritmo de vida moi rápido e non temos tempo a cociñar por eso se poñen de moda os restaurantes de comida rápida. Por eso, debemos manter esta a gastronomía e a cociña.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT