GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0473

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/08

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras278
Número de lemas125
Densidade léxica45
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado30.89
Número de palabras do enunciado máis longo57
Número de palabras do enunciado máis curto9
Número de parágrafos6
Media de enunciados por parágrafo1.50

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade, un a gastronomía e a cociña pouco a pouco foi gañando pouco a pouco unha maior prestixio, xa que moitos xóvenes cada vez están máis interesados nestos temas.

Hoxe en día, a gastronomía e a cociña conta con grandes avances para a súa realización, en moitas universidades lévanse a cabo moitos cursos e graos nesta deste ámbito.

A gastronomía é algo moi importante para o desenvolvemento dunha cultura, xa que moitas persoas identifican a comida coa cultura. Moitas cidades e vilas galegas teñen fama principalmente grazas a comida, como pode ser o caso de Lalín, moi coñecida polo seu cocido ou O Carballiño que destaca polo seu polbo a feira.

Da arrepio pensar, que estae afán que a xente ten pola cociña e a gastronomía sexa unha moda pasaxeira, xa que debería ser un bo arma para poder darnos a coñecer e para que a xente o poida disfrutar .

Como xa deberiamos saber, a gastronomía debe ser un elemento cultural que nos axude a manter viva a nosa esencia como galegos que somos.

Por último, quería falar e dar a miña opinión sobre o tema xa que penso que a gastronomía e a cociña, arestora é un punto moi importante dentro da nosa sociedade tanto ao nivel da nosa comunidade autónoma coma a nivel nacional. Sería unha mágoa, perder algo tan importante para nós, xa que tamén cabe destacar que nos días de hoxe tamén hai un gran interese pola comida rápida ou a comida basura, xa que vivimos levamos nu un ritmo de vida moi rápido e non temos tempo a cociñar por eso se poñen de moda os restaurantes de comida rápida. Por eso, debemos manter esta a gastronomía e a cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt