GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0581

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/06

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission17
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words190
Number of lemmas96
Lexical density51
Number of sentences6
Average of words per sentence31.67
Number of words in the longest sentence61
Number of words in the shortest sentence7
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.20

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Poderíase dicir que a gastronomía galega está nun dos seus mellores momentos a día de hoxe pois está nun auxe constante non en Galicia, senón que tamén no resto de España e no resto do mundo.

No meu parecer non existe unha clara explicación, senón que este éxito foi un golpe de sorte pois a comida galega leva sendo boa dende sempre.

Mais xa non é a comida, tamén obtiveron grandes recoñecementos a nivel nacional os centros hosteleiros de Galicia, como o de Vilamarín en Ourense ou o de Noia, preto de Santiago de Compostela. Considérase a formación gastronómica destes centros excelente.

Eu o considero un cambio cultural moi importante, enriquecedor e duradeiro dentro da cultura galega, e non no ámbito económico, pois beneficia ás cadeas de restaurantes ca atracción dun maior número de turistas, senón tamén no ámbito persoal, pois a todos os galegos lles gusta que lle digan ca súa comida é das mellores, por non dicir a mellor.

Paréceme tamén moi importante cos galegos sepamos valorar a nosa propia comida e a gran calidade de formación que temos no mundo hosteleiro de Galicia.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT