GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0581

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/06

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada17
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras190
Número de lemas96
Densidade léxica51
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado31.67
Número de palabras do enunciado máis longo61
Número de palabras do enunciado máis curto7
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.20

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Poderíase dicir que a gastronomía galega está nun dos seus mellores momentos a día de hoxe pois está nun auxe constante non en Galicia, senón que tamén no resto de España e no resto do mundo.

No meu parecer non existe unha clara explicación, senón que este éxito foi un golpe de sorte pois a comida galega leva sendo boa dende sempre.

Mais xa non é a comida, tamén obtiveron grandes recoñecementos a nivel nacional os centros hosteleiros de Galicia, como o de Vilamarín en Ourense ou o de Noia, preto de Santiago de Compostela. Considérase a formación gastronómica destes centros excelente.

Eu o considero un cambio cultural moi importante, enriquecedor e duradeiro dentro da cultura galega, e non no ámbito económico, pois beneficia ás cadeas de restaurantes ca atracción dun maior número de turistas, senón tamén no ámbito persoal, pois a todos os galegos lles gusta que lle digan ca súa comida é das mellores, por non dicir a mellor.

Paréceme tamén moi importante cos galegos sepamos valorar a nosa propia comida e a gran calidade de formación que temos no mundo hosteleiro de Galicia.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt