CORT_0629
ABAU/2016-2017/CD19/xuño/13
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 19 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 203 |
Number of lemmas | 105 |
Lexical density | 52 |
Number of sentences | 5 |
Average of words per sentence | 40.60 |
Number of words in the longest sentence | 62 |
Number of words in the shortest sentence | 24 |
Number of paragraphs | 4 |
Average of sentences per paragraph | 1.25 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
É certo que nos últimos anos produciuse un estourido
no mundo culinario, co auxe da gastromía española e
o incrementro da relevancia dos restaurantes españois
a nivel mundial, como o caso do Celler de Can Roca,
o sector da cociña gañou moita visibilidade, espe
cialmente se temos en conta a aparición de novos
concursos e "talent show" relacionados con este
mundo, coma "Masterchef".
Esta moda no mundo culinario e sen dúbida un
cambio cultural, que vai a quedar arraigado, non
taotalmente pero si, parcialmente na nosa sociedade.
A cociña na actualidade xa non é percibida como
algo simple, é dicir,, facer comida, sen mais,
seno non que é visto como algo mais, especialmente se temos en conta a alta cociña.
É certo que parte deste movemento é pasaxeiro,
unha moda, pero e que finalmente rematará,
pero sempre quedará a concepción dentro da nosa
sociedade de que estudar cociña, non e preparar
un bo plato de comida non é tan sinxelo,
ademais de que o feito de ensinarnos a diferen
ciar os bos platos dos non tan bos.
En conclusión, este BOOM aumento de visibilidade
do mundo culinario é un feito pasaxeiro no que
concerne a todo o relacionado con temas comerciais,
pero axudará a mellorar a situación dun sector
moi desprestixiado e infravalorado.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT