GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0629

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/13

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission19
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words203
Number of lemmas105
Lexical density52
Number of sentences5
Average of words per sentence40.60
Number of words in the longest sentence62
Number of words in the shortest sentence24
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph1.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

É certo que nos últimos anos produciuse un estourido no mundo culinario, co auxe da gastromía española e o incrementro da relevancia dos restaurantes españois a nivel mundial, como o caso do Celler de Can Roca, o sector da cociña gañou moita visibilidade, especialmente se temos en conta a aparición de novos concursos e "talent show" relacionados con este mundo, coma "Masterchef".

Esta moda no mundo culinario e sen dúbida un cambio cultural, que vai a quedar arraigado, non taotalmente pero si, parcialmente na nosa sociedade. A cociña na actualidade xa non é percibida como algo simple, é dicir,, facer comida, sen mais, seno non que é visto como algo mais, especialmente se temos en conta a alta cociña.

É certo que parte deste movemento é pasaxeiro, unha moda, pero e que finalmente rematará, pero sempre quedará a concepción dentro da nosa sociedade de que estudar cociña, non e preparar un bo plato de comida non é tan sinxelo, ademais de que o feito de ensinarnos a diferenciar os bos platos dos non tan bos.

En conclusión, este BOOM aumento de visibilidade do mundo culinario é un feito pasaxeiro no que concerne a todo o relacionado con temas comerciais, pero axudará a mellorar a situación dun sector moi desprestixiado e infravalorado.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT