GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0629

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/13

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras203
Número de lemas105
Densidade léxica52
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado40.60
Número de palabras do enunciado máis longo62
Número de palabras do enunciado máis curto24
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que nos últimos anos produciuse un estourido no mundo culinario, co auxe da gastromía española e o incrementro da relevancia dos restaurantes españois a nivel mundial, como o caso do Celler de Can Roca, o sector da cociña gañou moita visibilidade, especialmente se temos en conta a aparición de novos concursos e "talent show" relacionados con este mundo, coma "Masterchef".

Esta moda no mundo culinario e sen dúbida un cambio cultural, que vai a quedar arraigado, non taotalmente pero si, parcialmente na nosa sociedade. A cociña na actualidade xa non é percibida como algo simple, é dicir,, facer comida, sen mais, seno non que é visto como algo mais, especialmente se temos en conta a alta cociña.

É certo que parte deste movemento é pasaxeiro, unha moda, pero e que finalmente rematará, pero sempre quedará a concepción dentro da nosa sociedade de que estudar cociña, non e preparar un bo plato de comida non é tan sinxelo, ademais de que o feito de ensinarnos a diferenciar os bos platos dos non tan bos.

En conclusión, este BOOM aumento de visibilidade do mundo culinario é un feito pasaxeiro no que concerne a todo o relacionado con temas comerciais, pero axudará a mellorar a situación dun sector moi desprestixiado e infravalorado.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt