GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0713

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/04

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission21
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words217
Number of lemmas110
Lexical density51
Number of sentences9
Average of words per sentence24.11
Number of words in the longest sentence32
Number of words in the shortest sentence15
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph3

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña, actualmente, son artes que acadaron a popularidade entre a xente. Este fenómeno foi ascendendo gradualmente dende a pura cociña que alimenta a calquera familia tres veces ao día.

A aparición da "cociña moderna" provocou que o interese da xente, explotando a súa creatividade (se a practican) e a súa audiencia (se a simplemente a seguen). A renovación da cociña para dar lugar a unha búsqueda de estética e sensación en algo que fai cincuenta anos era un ben prezado comezou fai unhas décadas. A abundancia levou a aqueles primeiros cociñeiros modernos a crear algo atractivo e diferente, e funcionou de cheo.

A progresión na cociña moderna derivou na súa comercialización, creando escolas de cociña moderna e incluso de programas de televisión moi seguidos por un público xeral, que se interesa nestas novas concepcións. Esta "moda culinaria" ven para quedarse: cada vez hai máis restaurantes que non se limitan a "dar de comer á xente", que buscan este novo tipo de cociña. Ademais, co apoio dos medios e co actual modo de difusión das tendencias, á cociña aínda lle queda moito por explotar. A nova cociña e o interese pola gastronomía é unha tendencia renovadora e sana, que ademais interesa ó público en xeral, así que non ten ningún motivo polo que deixar de medrar.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT