GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0713

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/04

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada21
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras217
Número de lemas110
Densidad léxica51
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado24.11
Número de palabras del enunciado más largo32
Número de palabras del enunciado más corto15
Número de párrafos3
Media de enunciados por párrafo3

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía e a cociña, actualmente, son artes que acadaron a popularidade entre a xente. Este fenómeno foi ascendendo gradualmente dende a pura cociña que alimenta a calquera familia tres veces ao día.

A aparición da "cociña moderna" provocou que o interese da xente, explotando a súa creatividade (se a practican) e a súa audiencia (se a simplemente a seguen). A renovación da cociña para dar lugar a unha búsqueda de estética e sensación en algo que fai cincuenta anos era un ben prezado comezou fai unhas décadas. A abundancia levou a aqueles primeiros cociñeiros modernos a crear algo atractivo e diferente, e funcionou de cheo.

A progresión na cociña moderna derivou na súa comercialización, creando escolas de cociña moderna e incluso de programas de televisión moi seguidos por un público xeral, que se interesa nestas novas concepcións. Esta "moda culinaria" ven para quedarse: cada vez hai máis restaurantes que non se limitan a "dar de comer á xente", que buscan este novo tipo de cociña. Ademais, co apoio dos medios e co actual modo de difusión das tendencias, á cociña aínda lle queda moito por explotar. A nova cociña e o interese pola gastronomía é unha tendencia renovadora e sana, que ademais interesa ó público en xeral, así que non ten ningún motivo polo que deixar de medrar.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT