GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0631

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/15

Commission19
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade, e isto, como todo, presenta consecuencias negativas e positivas.

Actualmente o turismo, as viaxes e o disfrute da vida en xeral está a orde do día, fai unhas décadas, en moitas familias, era impensable visitar outros pai lugares afastados ás suas vivendas ou o simple feito de ir a tomar un aperitivo por ; creo que estas poden ser causas directas da popularidade que alcanzou a cociña e a gastronomía nestes últimos anos, que derivan dunha mellora económica xeralizada e un cambio de mentalidade. Como mencionei anteriormente, eisto ten consecuencias tanto positivas como negativas,: algunhas pertencentes ao primeiro grupo son o maior rendemento e beneficios que acadan os establecementos relacionados coa hostalaría, sexan bares como restaurantes; pero isto supón unha parte mala que é, ao meu parecer, a maior preocupación por atraer máis clientela preparando en moitos casos a comida con menos dedicación e cariño pola falta de tempo ou persoal. Isto fai que non podamos gozar das verdadeiras comidas tradicionais, tendo que abrir paladar a pratos novos.

Polo tanto, eu creo que non é incorrecto probar novas comidas, pero nunca deixando a un lado a cultura e tradición.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT