CORT_0631
ABAU/2016-2017/CD19/xuño/15
Comisión Delegada | 19 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña
acadaron moita popularidade, e isto, como todo,
presenta consecuencias negativas e positivas.
Actualmente o turismo, as viaxes e o dis
frute da vida en xeral está a orde do día,
fai unhas décadas, en moitas familias, era
impensable visitar outros pai lugares afas
tados ás suas vivendas ou o simple feito
de ir a tomar un aperitivo por aí; creo que
estas poden ser causas directas da popu
laridade que alcanzou a cociña e a gastrono
mía nestes últimos anos, que derivan dunha
mellora económica xeralizada e un cambio de mentalidade. Como mencionei
anteriormente, eisto ten consecuencias tanto posi
tivas como negativas,: algunhas pertencentes
ao primeiro grupo son o maior rendemento e beneficios que acadan os establecementos relacionados
coa hostalaría, sexan bares como restaurantes; pero
isto supón unha parte mala que é, ao meu pare
cer, a maior preocupación por atraer máis clien
tela preparando en moitos casos a comida con menos dedicación
e cariño pola falta de tempo ou persoal. Isto
fai que non podamos gozar das verdadeiras comi
das tradicionais, tendo que abrir paladar a pratos novos.
Polo tanto, eu creo que non é incorrecto probar novas
comidas, pero nunca deixando a un lado a cultura
e tradición.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt