GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0009

ABAU/2016-2017/CD01/xuño/09

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission01
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words207
Number of lemmas120
Lexical density57
Number of sentences8
Average of words per sentence25.88
Number of words in the longest sentence52
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs1
Average of sentences per paragraph8

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía forma parte da cultura dun país ou lugar. É un símbolo de identidade que caracteriza a unha sociedade e ós seus costumes. Últimamente alcanzou gran difusión e popularidade grazas a novos hábitos de vida e a programas de televisión moi coñecidos. Por unha parte, referido ás novas formas de vida e de alimentarse, na actualidade a xente xoven, e agora tamén os maiores, coidanse máis para manter un bo físico ou simplemente para posuír unha mellor saúde. Aumentou o número de persoas veganas e vexetarianas pola defensa que agora hai, sobre o mundo animal. Por outra parte, desde hai poucos anos, desenvólvense programas na televisión relacionados coa cociña, os cales posúen gran audiencia por ser, ademáis de didácticos, de entretemento, e por ter persoaxes coñecidos da gastronomía nacional que lle aportan un prestixio. Coas novas tecnoloxías tamén pódense elaborar todo tipo de pratos e recetas grazas á axuda dun video ou dunha aplicación. Pode chegar a ser unha moda pasaxeira pero eu penso que perdurará a importancia e transcendencia da cultura gastronómica na sociedade xa que non se deberían perder nunca as tradicións concretas de cada poboación xa que contribúen ó enriquecemento cultural, nin as ansias de renovación, de superación e de aprender cousas novas.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT