GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0009

ABAU/2016-2017/CD01/xuño/09

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada01
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras207
Número de lemas120
Densidad léxica57
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado25.88
Número de palabras del enunciado más largo52
Número de palabras del enunciado más corto10
Número de párrafos1
Media de enunciados por párrafo8

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía forma parte da cultura dun país ou lugar. É un símbolo de identidade que caracteriza a unha sociedade e ós seus costumes. Últimamente alcanzou gran difusión e popularidade grazas a novos hábitos de vida e a programas de televisión moi coñecidos. Por unha parte, referido ás novas formas de vida e de alimentarse, na actualidade a xente xoven, e agora tamén os maiores, coidanse máis para manter un bo físico ou simplemente para posuír unha mellor saúde. Aumentou o número de persoas veganas e vexetarianas pola defensa que agora hai, sobre o mundo animal. Por outra parte, desde hai poucos anos, desenvólvense programas na televisión relacionados coa cociña, os cales posúen gran audiencia por ser, ademáis de didácticos, de entretemento, e por ter persoaxes coñecidos da gastronomía nacional que lle aportan un prestixio. Coas novas tecnoloxías tamén pódense elaborar todo tipo de pratos e recetas grazas á axuda dun video ou dunha aplicación. Pode chegar a ser unha moda pasaxeira pero eu penso que perdurará a importancia e transcendencia da cultura gastronómica na sociedade xa que non se deberían perder nunca as tradicións concretas de cada poboación xa que contribúen ó enriquecemento cultural, nin as ansias de renovación, de superación e de aprender cousas novas.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT