GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0138

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/01

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words180
Number of lemmas94
Lexical density52
Number of sentences6
Average of words per sentence30
Number of words in the longest sentence49
Number of words in the shortest sentence12
Number of paragraphs1
Average of sentences per paragraph6

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Cada ano aparecen novas modas que deixan as súas pegadas na sociedade. Estes últimos anos, a gastronomía tivo un gran aumento na súa popularidade grazas incluso a programas televisivos ou a persoeiros importantes que destacan no mundo da gastronomía e da cociña, pero maioritariamente podemos atribuir esta expansión á chegada ao noso país da gastronomía doutras culturas e lugares, e viceversa. Por esta razón non creo que debamos de considerar esta nova cociña que se está desenvolvendo como unha moda pasaxeira. Sempre existiu en todos os lugares unha gran cultura gastronómica e o único que aconteceu foi que este mercado cultural abriuse ao mundo por deixar entrar influencias doutras culturas. Si é verdade que dentro deste ámbito se desenvolven unhas novas formas de facer cociña e de comciñar con elementos que anteriormente non coincidían coa demanda gastronómica. Estas novas formas evolucionan día tras día e mesmo xorden outras novas ideadas por persoas ou por empresas, as cales poderíamos considerar como modas gastronómicas pasaxeiras; pero isto non quere dicir que a propia gastronomía e a cociña sexan modas da actualidade.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation