GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0139

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/02

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words214
Number of lemmas111
Lexical density52
Number of sentences7
Average of words per sentence30.57
Number of words in the longest sentence53
Number of words in the shortest sentence7
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph1.75

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hoxe en día o ámbito de cociñar pasou de ser unha actividade empregada para a supervivencia a ser un dos maiores hobbies de moitísimas persoas, aparecendo frecuentemente en medios tales como a televisión a través de programas de gran fama como por exemplo "Máster Chef". Pero a que é debido esta moda?

A resposta é sencilla: á súa constante presencia na nosa existencia dende os tempos máis primitivos. O ser humano sempre destacou pola súa obsesión coa perfección, mellorando e optimizando todos os procesos que realizaban en busca de maiores beneficios, e a comida non ía ser unha excepción.

É normal que unha actividade que nos acompañou tanto tempo e que foi evolucionando connosco nos chame tanto a atención, xa que ao mesmo que satisface un dos nosos instintos máis básicos (o alimentarse), serve de claro exemplo de que o ser humano é capaz de perfeccionar case calquera cousa co rodea. Miles de espectadores encenden a televisión cada día co único fin de ver que as baixo a manga elaborou o concursante, esperando que este se supere a si mesmo a medida que pasa o tempo.

É por iso que a cociña é e será sempre un hábito tan popular, xa que é o claro exemplo da determinación e instinto que caracteriz nos caracteriza.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation