GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0139

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/02

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras214
Número de lemas111
Densidad léxica52
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado30.57
Número de palabras del enunciado más largo53
Número de palabras del enunciado más corto7
Número de párrafos4
Media de enunciados por párrafo1.75

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Hoxe en día o ámbito de cociñar pasou de ser unha actividade empregada para a supervivencia a ser un dos maiores hobbies de moitísimas persoas, aparecendo frecuentemente en medios tales como a televisión a través de programas de gran fama como por exemplo "Máster Chef". Pero a que é debido esta moda?

A resposta é sencilla: á súa constante presencia na nosa existencia dende os tempos máis primitivos. O ser humano sempre destacou pola súa obsesión coa perfección, mellorando e optimizando todos os procesos que realizaban en busca de maiores beneficios, e a comida non ía ser unha excepción.

É normal que unha actividade que nos acompañou tanto tempo e que foi evolucionando connosco nos chame tanto a atención, xa que ao mesmo que satisface un dos nosos instintos máis básicos (o alimentarse), serve de claro exemplo de que o ser humano é capaz de perfeccionar case calquera cousa co rodea. Miles de espectadores encenden a televisión cada día co único fin de ver que as baixo a manga elaborou o concursante, esperando que este se supere a si mesmo a medida que pasa o tempo.

É por iso que a cociña é e será sempre un hábito tan popular, xa que é o claro exemplo da determinación e instinto que caracteriz nos caracteriza.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra